Απίθανες ιδέες για ανανέωση στην κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρα είναι χώρος του σπιτιού που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι το μέρος όπου χαλαρώνουμε, κοιμόμαστε, μοιραζόμαστε προσωπικές στιγμές με το σύντροφό μας και σίγουρα είναι η πρώτη εικόνα όταν ξυπνάμε το πρωί. Προκειμένου λοιπόν να μας δημιουργούνται συναισθήματα ηρεμίας και χαράς, μπορούμε να επιχειρούμε συχνά μικρές πινελιές ανανέωσης μέσα στο υπνοδωμάτιο με εύκολο και οικονομικό τρόπο.

Απίθανες ιδέες για ανανέωση κρεβατοκάμαρας 1

Το κρεβάτι της γιαγιάς

Απίθανες ιδέες για ανανέωση κρεβατοκάμαρας 2

Πάρτε ένα παλιό κρεβάτι και ανανεώστε το πλήρως. Βάψτε το σύμφωνα με το γούστο σας και κάντε έτσι μόδα το ρετρό. Μπορείτε να κρεμάσετε και μια κουνουπιέρα για να τονίσετε ακόμα περισσότερο το vintage στοιχείο.

Πιατάκια στους τοίχους

Απίθανες ιδέες για ανανέωση κρεβατοκάμαρας 3

Ένας υπέροχος και εξαιρετικά οικονομικός τρόπος είναι να κρεμάσετε πιατάκια πάνω από το κρεβάτι. Καλό, βέβαια, είναι να τα ταιριάξετε με την υπόλοιπη διακόσμηση, δηλαδή ανάλογα με το χρώμα του τοίχου, των σεντονιών κλπ.

Καλοκαιρινή γωνιά

Απίθανες ιδέες για ανανέωση κρεβατοκάμαρας 4

Τώρα που αρχίζει να κάνει κρύο, μπορείτε να μεταφέρετε στο υπνοδωμάτιο την αγαπημένη καρέκλα της βεράντας και να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση μιας ζεστής γωνιάς που… κουβαλά ακόμα πάνω της και λίγο καλοκαίρι.

Καλλιτεχνικές ανησυχίες

Απίθανες ιδέες για ανανέωση κρεβατοκάμαρας 5

Αν θέλετε να βρείτε τον πιο ανέξοδο τρόπο για να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρα, τότε εκφράστε το δημιουργικό σας ταλέντο. Ζωγραφιές ή φωτογραφίες μπορούν να κοσμήσουν άνετα τους όμορφους τοίχους σας.

Mαξιλάρια με υπογραφή

Απίθανες ιδέες για ανανέωση κρεβατοκάμαρας 6

Για να κάνετε το υπνοδωμάτιο ένα ακόμα πιο ξεχωριστό μέρος, δικό σας και του συντρόφου σας, ράψτε πάνω στις μαξιλαροθήκες τα αρχικά σας γράμματα ή κάτι που δένει εσάς τους δύο και θυμίζει πάντα τον έρωτά σας.

Μαγικός καθρέφτης

Απίθανες ιδέες για ανανέωση κρεβατοκάμαρας 7

Κάθε υπνοδωμάτιο θέλει τον καθρέφτη του και αυτός μπορεί να είναι μοναδικός. Πάρτε έναν απλό καθρέφτη, βάλτε κόλλα γύρω-γύρω και κολλήστε φτερά, υφάσματα, φωτογραφίες, παλιά κοσμήματα ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Ύφασμα στον τοίχο

Απίθανες ιδέες για ανανέωση κρεβατοκάμαρας 8

Διαλέξτε ένα παλιό ύφασμα, τύπου λαχούρι, και κρεμάστε το πάνω από το κρεβάτι. Μπορείτε με το ίδιο ύφασμα να φτιάξετε και μαξιλαράκια για να υπάρχει χρωματική ισορροπία στο χώρο. Μόλις αποθεώσατε το boho στυλ!

Παλιό κομοδίνο

Απίθανες ιδέες για ανανέωση κρεβατοκάμαρας 9

Ένα παλιό κομοδίνο που μπορεί να έχει φθαρεί ή να έχει χάσει τη γυαλάδα του δε χρειάζεται να πάει στα σκουπίδια. Βάψτε το σε άλλο χρώμα και με βάση αυτό, δημιουργήστε νέους συνδυασμούς μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Τα λουλούδια κάνουν τη διαφορά

Απίθανες ιδέες για ανανέωση κρεβατοκάμαρας 10

Ένα μπουκέτο λουλούδια στην άκρη του κρεβατιού δίνει άλλη αίσθηση μέσα στο χώρο. Πόσο μάλλον όταν αυτά ταιριάζουν χρωματικά και με άλλες λεπτομέρειες, όπως είναι τα μαξιράρια ή μια κορνίζα ή ένα ράφι με βιβλία.

 

Πηγή :

www.mama365.gr