Δημιουργήστε ένα Παραμυθένιο Βρεφικό Δωμάτιο που δε Γνωρίζει… Φύλο!

 

Δημιουργήστε ένα Παραμυθένιο Βρεφικό Δωμάτιο που δε Γνωρίζει… Φύλο! 1

 

 

Περιμένετε τον πελαργό αλλά θέλετε το φύλο του παιδιού να παραμείνει έκπληξη; Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο βρεφικό δωμάτιο αποφεύγοντας το γαλάζιο και το ροζ.

Μπορεί να θέλετε να το κρατήσετε για έκπληξη ή απλά να επιθυμείτε να σπάσετε τα καθιερωμένα πρότυπα αποφεύγοντας του τόνους του γαλάζιου και του μπλε-όπως και να έχει αυτό δε σημαίνει ότι η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου υπεράνω φύλου είναι πιο δύσκολη υπόθεση. Λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω συμβουλές και δείτε πόσο εύκολο  είναι να φτιάξετε ένα μοναδικό, ζεστό χώρο έξω από τα συνηθισμένα!

Χρώμα Αν νομίζετε ότι το μόνο χρώμα που βασιλεύει στα βρεφικά δωμάτια, πέραν του ροζ και του γαλάζιου, είναι το μπεζ, κάνετε λάθος! Είναι γεγονός ότι τα κλασικά ουδέτερα χρώματα, όπως το ιβουάρ και το μπεζ, θα φωτίσουν το χώρο που θα φιλοξενήσει το μικρό σας. Ωστόσο, το ίδιο κάνουν το λευκό αλλά και το ανοιχτό γκρι—ειδικά αν τα ταιριάξετε με καλύμματα, έπιπλα ή αντικείμενα στις αποχρώσεις του κοραλί, του κίτρινου και του γαλαζοπράσινου. Άλλοι αντίστοιχοι χρωματικοί συνδυασμοί που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το σκούρο μπλε με το χρώμα της μέντας αλλά και το πράσινο με τις ζωηρές αποχρώσεις του κίτρινου.

 

Δημιουργήστε ένα Παραμυθένιο Βρεφικό Δωμάτιο που δε Γνωρίζει… Φύλο! 2

Υφή, μοτίβα και μέγεθος Κι όμως παίζουν σημαντικό ρόλο στο να κάνετε το χώρο του μικρού σας πιο ενδιαφέρον, χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο-ειδικά αν το κυρίαρχο χρώμα του βρεφικού δωματίου είναι το μπεζ ή το ιβουάρ. Δοκιμάστε λοιπόν να συνδυάσετε στον ίδιο χώρο έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα κατασκευασμένα από διαφορετικά φυσικά υλικά (π.χ. ξύλο, μέταλλο). Σε ό,τι αφορά τα διακοσμητικά μαξιλάρια, κλινοσκεπάσματα και καλύμματα, μη φοβηθείτε να συνδυάσετε μεταξύ τους διαφορετικά μοτίβα για να δώσετε στο χώρο ένα πιο παιχνιδιάρικο ύφος. Τέλος, για ένα πιο ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα, δώστε όγκο στο χώρο σας παίζοντας με το μέγεθος των επίπλων σας. Για παράδειγμα, αν η κούνια του παιδιού ακολουθεί καθαρές, μίνιμαλ γραμμές, μπορείτε να «σπάσετε» την αυστηρότητά της τοποθετώντας δίπλα της μία μεγάλη πολυθρόνα με έντονες καμπύλες.

Θέμα Τα αυτοκίνητα και οι πεταλούδες μάλλον αποτελούν τα πιο συνηθισμένα θέματα που χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση των βρεφικών δωματίων. Αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι για εσάς που δε γνωρίζετε ακόμα το φύλο του παιδιού σας, δεν υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα θέματα με βάση τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε το δωμάτιο του νέου μέλους της οικογένειας. Η θάλασσα, τα εξωτικά ζώα ακόμα και οι αγαπημένοι σας παιδικοί ήρωες, τα παραμύθια και οι ταινίες είναι μόνο μερικές από τις πηγές από τις οποίες μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση. Αν αυτά δεν σας κάνουν, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε ψηλά ή γύρω σας: τα αστέρια, τα σύννεφα, τα χρωματιστά αερόστατα ή ακόμα και οι σιλουέτες κτιρίων αποτελούν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα και χαριτωμένα θέματα για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο unisex βρεφικό δωμάτιο.

Πηγή :

www.faysbook.gr