Xρησιμοποιώντας τα χρώματα με το Feng Shui !

χρησιμοποιώντας τα χρώματα με το Feng Shui

Το Feng Shui

Το Feng Shui είναι βασισμένο στη ταοϊστική θεωρία και την κατανόηση της φύσης, ιδιαίτερα στην ιδέα ότι το έδαφος είναι ζωντανό και γεμάτο ενέργεια.

Το Feng Shui είναι μια από τις αρχαιότερες τεχνικές και μια επιστήμη που αναπτύσσεται πάνω από 3.000 χρονια πριν στην Κίνα. Είναι σύνθετη γνώση που αποκαλύπτει τους τρόπους να ισορροπουν οι ενέργειες του περιβάλλοντος για καλή  υγεία, πλούτο και καλή τύχη για τους ανθρώπους που κατοικούν αυτό.

“Feng” σημαίνει “αέρας” και “shui” σημαίνει “νερό”. Στον κινεζικό πολιτισμό ο ευγενής αέρας και το καθαρό νερό έχουν συνδεθεί πάντα με την καλή συγκομιδή και την καλή υγεία, κατά συνέπεια “το καλό shui feng “ήρθε να σημάνει τους καλούς οικονομικούς πόρους και την τύχη.

Οι θεωρίες  yin και yang, καθώς επίσης και  τα πέντε στοιχεία, που είναι μερικές από τις βασικές πτυχές μιας ανάλυσης shui feng, που προέρχονται επίσης από τον Τατοϊσμό.

Τα κύρια εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε μια ανάλυση shui feng είναι η πυξίδα και το Ba- Gua. 

Το Ba- Gua  είναι ένας οκτάγωνος χάρτης ή ένα πλέγμα που περιέχει τα σύμβολα του I Ching, ο αρχαίος χρησμός στον οποίο το Feng Shui είναι βασισμένο. Είναι μια από τις ευκολότερες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για να εξακριβώσουν το Feng Shui οποιουδήποτε δεδομένου χώρου.

Η πυξίδα, Feng Shui αποκαλούμενη επίσης Lo-pan, χρησιμοποιείται στις βαθύτερες πληροφορίες πρόσβασης για την περιοχή ή το κτήριο. Αποτελείται από τις ζώνες των ομόκεντρων δαχτυλιδιών που τακτοποιούνται γύρω από τη μαγνητική βελόνα. “Lo” σημαίνει “όλα” και “pan” σημαίνει “το κύπελλο”, το οποίο μπορεί να ερμηνευθεί ως κλειδί για τα μυστήρια του κόσμου.  

Τα εργαλεία

BaGua: είναι από τα κύρια εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να αναλύσουν τοFengShuiενός δεδομένου χώρου. Μεταφρασμένο σημαίνει “8 περιοχές”

Οι 8 κατευθύνσεις που χρησιμοπιούνται στο BaGuaGengShuiέίναι Βόρια, βορεοανατολικά, ανατολικά, νοτιοανατολικά, νότια νοτιοδυτικά, δυτικά και βορειοδυτικά. Κάθε κατεύθυνση έχει ένα στοιχείο, χρώμα και περιοχή ζωής που συνδέεται με αυτην.

Βοράς:                                      Στοιχείο: νερό

Χρώμα: μαύρο, μπλέ

Βοριοανατολικά:                       Στοιχείο: γη

Χρώμα: μπεζ, ανοιχτό κίτρινο

Ανατολικά:                               Στοιχείο: ξύλο

Χρώμα: καφέ και πράσινο

Νοτιοανατολιά:                        Στοιχείο: ξύλο

Χρώμα: καφέ και πράσινο

Νότια:                                      Στοιχείο: φωτιά

Χρώμα: κόκκινο, πορτοκαλί, μώβ και ανοιχτό κίτρινο

Νοτιοανατολικα                        Στοιχείο: γη

Χρώμα: μπέζ, ελαφρύ κίτρινο

Δύση:                                        Στοιχείο: μέταλλο

Χρώμα: άσπρο και γκρι

Βοριοδυτικά:                             Στοιχείο: μέταλλο

Χρώμα: άσπρο και γκρι

Πυξίδα Shui Feng

Η πυξίδα shui feng, αποκαλούμενη επίσης λο-παν, χρησιμοποιείται για να έχει πρόσβαση στα εξής:

Βαθύτερες πληροφορίες για μια περιοχή ή ένα κτήριο, όπως τα ευνοϊκά και δυσμενή μέρη 

Συγκεκριμένες περιοχές της περιοχής που συνδέεται με τους συγκεκριμένους τομείς της ζωής των ανθρώπων 

Το κύριο στοιχείο από  τα πέντε στοιχεία shui feng

και περισσότερα…

Η πυξίδα αποτελείται από τις ζώνες των ομόκεντρων δαχτυλιδιών που τακτοποιούνται γύρω από τη μαγνητική βελόνα, και μπορεί να έχει πάνω από σαράντα δαχτυλίδια. “Lo” σημαίνει “όλα” και “pan” σημαίνει “το κύπελλο”, το οποίο μπορεί να ερμηνευθεί ως κυτίο των μυστηρίων του κόσμου.  

Η τετραγωνική βάση της πυξίδας είναι παραδοσιακά κόκκινη, το οποίο συμβολίζει το auspiciousness στον κινεζικό πολιτισμό.

Feng Shui η θεωρία των πέντε στοιχείων

Πώς λειτουργούν;

Ο ευκολότερος τρόπος για να καλυτερέψετε τη ζωή σας είναι να κινηθείτε χρησιμοποιόντας το feng shui  με την ενέργεια των συγκεκριμένων χρωμάτων θα επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το χρώμα είναι πολύ ισχυρό, όπως είναι  το φωσ, και πολλά μέρη είναι διψασμένα για το φως. Έτσι, θα το φέρετε επάνω σας! 

Μια από τις βασικές αρχές του shui feng είναι η αρχή  των πέντε στοιχείων που είναι το ξύλο, η φωτιά, η γη, το μέταλλο και το νερό. Αυτά τα στοιχεία shui feng αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με ορισμένους τρόπους, που ορίζονται γενικά ως οι παραγωγικοί και καταστρεπτικοί κύκλοι. Κάθε στοιχείο shui feng αντιπροσωπεύεται από ένα συγκεκριμένο χρώμα, και  το χρώμα  είναι ο ευκολότερος τρόπος να χρησιμοποιηθεί η αρχή πέντε στοιχείων για να φέρει περισσότερη αρμονία στον χώρο σας.

Εδώ είναι η αντιστοιχία χρώματος για κάθε ένα από τα πέντε στοιχεία shui feng:

ΞΥΛΟ: πράσινο, καφέ

ΦΩΤΙΑ: κόκκινο, σκούρο κίτρινο, πορτοκαλί, μώβ

ΓΗ: ανοιχτό κίτρινο, ανοιχτό καφετί, χρώμα της άμμου

ΜΕΤΑΛΛΟ: λευκό, γκρί

ΝΕΡΟ: μπλε, μαύρο

Η γνώση πώς να χρησιμοποιήθει το χρώμα για να ενισχύσει και να ισορροπήσει το περιβάλλον σας μπορεί να είναι ένα σύνθετο θέμα shui feng, αλλά υπάρχουν πάντα τα βασικά σε αυτο. Η σωστή τοποθέτηση των χρωμάτων shui feng καθορίζεται από το  Ba- Gua, ή ο ενεργειακός χάρτης shui feng του χώρου σας.

Παραδείγματος χάριν, η ενέργεια της περιοχής νότιου feng shui συνδέεται με τη φήμη & την αναγνώρισή σας. Μια καλύτερη μετάφραση, πραγματικά, είναι το “φως, ή η φωτιά” και συνδέεται με την εικόνα που προβάλλετε στους άλλους ανθρώπους, η ταυτότητά σας στα μάτια άλλων, καθώς επίσης και πόσο καλοί/ισχυροί είστε στη διάδοση και τη διατήρηση Light/Identity/Values. σας Το στοιχείο shui feng του νότου είναι φωτιά, και τα χρώματα σχετικά με το είναι  Κόκκινο Μώβ Κίτρινο και  Πορτοκάλι. Προφανώς, δεν θα θέλατε να καταστρέψετε την φωτιά σας, το οποίο σημαίνει ότι δεν πρέπει να φέρετε τα μπλε ή μαύρα χρώματα στον τομέα νότιου feng shui του χώρου σας (το νερό σβήνει την φωτιά.).

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ FENG SHUI

Το χρώμα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να μετατοπιστεί η ενέργεια στο διάστημά σας με Feng Shui.  
Κάθε χρώμα είναι ένα σημείο από τα  Πέντε στοιχεία Feng Shui: φωτιά, γη, μέταλλο, νερό, και ξύλο. Τα στοιχεία χρησιμοποιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές σύμφωνα με τον ενεργειακό χάρτη Feng Shui του χώρου σας, ή   Ba-gua.

Αυτός ο οδηγός χρώματος Feng Shui θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα καλύτερα χρώματα για να δημιουργήσετε αρμονικη ατμόσφαιρα Feng Shui στο σπίτι. Επιλέξτε τα χρώματα Feng Shui σύμφωνα με την ενέργεια που τα χρειάζεστε και φέρνετε στο χώρο σας με το χρώμα τοίχων, την τέχνη, τη φωτογραφία, ή τα διάφορα ντεκόρ.

ΦΩΤΙΑ – ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ένα ισορροπημένο στοιχείο φωτιάς Feng Shui στον χώρο σας θα φέρει μια ενισχυτική ενέργεια σε όλες τις προσπάθειες σταδιοδρομίας σας και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε την αναγνώριση

Η φωτιά είναι το στοιχείο Feng Shui του νότου

 Τα ενεργειακά σημεία φωτιάς του  Feng Shui συστήνεται επίσης στους βορειοανατολικούς και νοτιοδυτικούς τομείς του χώρου σας.

Τα χρώματα της φωτιάς στο Feng Shui είναι:

Κόκκινο: Τα χρώματα Feng Shui, όταν χρησιμοποιούνται κατάλληλα, θα φέρουν την επιθυμητή Feng Shui ενέργεια στο περιβάλλον σας. Το κόκκινο χρώμα φέρνει την ενέργεια του στοιχείου της φωτιάς.  Η φωτξ.α είναι πάντα ένα σύμβολο της θείας ενέργειας και μπορεί να είναι και καταστρεπτική και δημιουργική. Αντιπροσωπεύει την ενέργεια του ήλιου και της ζωής. Ένα ισορροπημένο στοιχείο φωτιάς Feng Shui μέσα  το σπίτι σας  θα φέρει τη χαρά, τον ενθουσιασμό και τη σεξουαλική επιθυμία. 

Η ενέργεια Feng Shui του κοκκίνου χρώματος είναι η ενέργεια της διέγερσης. Είναι καυτό, εμπαθές, πλούσιο και εορταστικό. Είναι το κινεζικό χρώμα της τύχης και της ευτυχίας, το χρώμα γάμου στην Ινδία, και το συμβολικό χρώμα αγάπης και ρομαντισμού, θάρρος και πάθος στη Δύση. Στο Feng Shui το χρώμα που διακοσμεί το κόκκινο δηλώνει πάντα την αφθονία και την πολυτέλεια. Εάν χρησιμοποιημένο υπερβολικά, εν τούτοις, μπορεί να φέρει την ανησυχία, έκρηξη του θυμού. Καλυτερα να χρησιμοποιηται με προσοχη, ιδιαιτέρως πάντα να υπάρχουν λεπτομέριες και αντικείμενα και όχι έπιπλα ή χρώμα στους τοίχους.

Σοφή χρήση της φωτιάς Feng Shui και με μέτρο μέσα στα  δωμάτια των παιδιών, ελεύθερα στο καθιστικό, στην τραπεζαρία, και στην  κουζίνα. 
Κόκκινο χρώμα (ενέργεια φωτιάς Feng Shui) στους  Ba- Gua  τομείς του σπιτιού σας: Ανατολά, νοτιοανατολικά (που κυβερνάται από το ξύλινο στοιχείο), καθώς επίσης και στη δύση και τα βορειοδυτικά (που κυβερνάται από το μεταλλικο στοιχείο) 

Πορτοκαλί: Όταν η γρήση του κόκκινου Feng Shui είναι πάρα πολύ έντονη για τον χώρο σας, καλύτερη λύση είναι το πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα. Το πορτοκάλι ονομάζεται συχνά και “κοινωνικό” χρώμα, δεδομένου ότι δημιουργεί την ενέργεια Feng Shui για να ενεργοποιησει τις ζωηρές συνομιλίες και τις ευχάριστες στιγμές μέσα  στο σπίτι σας. Το χειμώνα ειδικά μας θυμίζει όνειρα καλοκαιριού, καθώς επίσης και μοιάζει με το εύθυμο τρεμούλιασμα του βαθιού και δονούμενου πορτοκαλιού της φλόγας των ξύλων που καίγονται στο τζάκι.

Το πορτοκάλι Feng Shui, αντιπροσωπεύει το στοιχείο της φωτιάς και χρησιμοποιήται στις Feng Shui Ba- Gua  περιοχές: Νότος (φήμη) και νοτιοδυτικό σημείο (αγάπη γάμος). Αποφύγετε ένα κυρίαρχο πορτοκαλί αντικείμενο στους δυτικούς και βορειοδυτικούς τομείς, και όπου  κυβερνώνται από το μεταλλικό στοιχείο, γιατί η φωτιά λειώνει το μέταλλο στον κύκλο των πέντε στοιχείων.

Οι άλλες δύο περιοχές Feng Shui που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ισχυρή παρουσία του πορτοκαλί χρώματος είναι το ανατολικό και νοτιοανατολικό σημείο, τα οποία κυβερνόνται από το στοιχείο του ξύλου, γιατί η φωτιά καίει το ξύλο μέσα στην αλληλεπίδραση των πέντε στοιχείων.

Το παλώμενο και χαρούμενο πορτοκαλί χρώμα είναι μια άριστη επιλογή Feng Shui για το καθιστικό,  τραπεζαρία και κουζίνα, σε χώρους όπου παίζουν τα παιδιά ή οπουδήποτε στο χώρο σας θέλετε να έχετε χαρά, ζωηράδα και παλλώμενη ενέργεια.

Είναι ευκολότερο να έχουμε αντικείμενα και ντεκόρ από πορτοκαλί Feng Shui χρώματος, ή έναν τοίχο μόνο βαμένο παρά ένα ολοκληρωτικά βαμένο δωμάτιο.

Η μαλακότητα και η ζεστασιά του feng shui πορτοκαλί το κάνουν ένα χρώμα εύκολο στη χρήση. Όταν το φώς του ηλιοβασιλέματος πέσει πάνω στο πορτοκαλί του δωματίου γίνεται υπέροχο χρυσό.

Μώβ: Στις εφαρμογές του μώβ χρώματος Feng Shui πρέπει να είστε προσεκτικοί. Είναι ένα πολύ ισχυρό,με υψηλό δείκτη παλμών σας, χρωματίστε την πορφύρα πρέπει να χρησιμοποιηθεί με τη μετριοπάθεια. Είναι ένα πολύ ισχυρό χρώμα με έντονες δονήσεις στον χώρο της πνευματικής σφαίρας. (7ο chakra).

Το χρώμα αυτό δεν συστήνεται ως χρώμα τοίχων.Πολλοί γνώστες του Feng Shui θεωρούν ότι το μώβ χρώμα στον τοίχο (ή ένα συντριπτικό ποσό από το σε οποιεσδήποτε εφαρμογές ντεκόρ) μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια στο αίμα. Αληθινό ή όχι, το μώβ είναι ένα πολλής ισχυρής δόνησης χρώμα και οι σύμβουλοι Feng Shui πρoτείουν να χρησιμοποιήται λιτά.

Οι μόνοι χώροι Feng Shui που το μώβ χρόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα είναι ένα δωμάτιο θεραπείας ή περισυλλογής. Με προσεκτική χρήση του μώβ χρώματος στο σπίτι σε ελαφρούς τονους όπως αυτό της λεβάντας αρκεί. Περιορίστε τη χρήση στους ανατολικούς και νοτιοανατολικούς τομείς του χώρου σας, καθρώς επίσης και στον δυτικό. 
Ένας άριστος τρόπος να παρουσιαστεί η βασιλική πορφύρα στο περιβάλλον σας είναι με  Αμέθυστος
, ένα από τα ισχυρότερα κρύσταλλα Feng Shui.

Ροζ:Ο σωστός Feng Shui χρωματισμός μπορεί να φέρει μια ισχυρή μετατόπιση της ενέργειας στο πεδίο σας. Το ρόδινο χρώμα είναι το καθολικό χρώμα  Αγάπης, το οποίο έχει την σωστή ενέργεια. Οι ευγενείς και λεπτές δονήσεις Feng Shui έχουν  μια αποδεδειγμένη κατευναστική επίδραση στη συμπεριφορά κάποιου. Θα μπορούσα να πω ότι ως χρώμα το ρόζ κυριολεκτικά ότι γεμίζει την καρδιά με αγάπη.

Η ευρύτερη χρήση του ρόδινου Feng Shui χρώματος είναι στον Νοτιοδυτικό τομέα του χώρου, ο οποίος συνδέεται με την αγάπη και το γάμο. Το νοτιοδυτικό σημείο είναι της γής, έτσι το χρώμα της φωτιάς, είναι τέλειο, δεδομένου ότι στη γη δημιουργείται ο παραγωγικός κύκλος. Μπορείτε να φέρετε την ενέργεια της φωτιάς στο χώρο σας μέσω διακοσμητικών κάδρων στους τοίχους ή έπιπλα και διάφορα ντεκόρ.

Το πιό κοινό ροζ που χρησιμοποιείται στη διακόσμηση Feng Shui είναι ένα ευγενές ροζ, αν και η “ζεστή εκδοχή” της ροζ ροδανιλίνης, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο συχνά, καθώς φέρνει την πολύ φλογερή ενέργεια, ειδικά όταν συνδέεται με  Πορτοκάλι, επίσης ένα χρώμα στοιχείων πυρκαγιάς.

Το ρόδινο χρώμα μπορεί να είναι μια όμορφη προσθήκη Feng Shui στην κρεβατοκάμαρα μικρών κοριτισών (προφανώς), ένα καλλιτεχνικό γραφείο, κ.λπ…. Ένας από τους πιό κοινούς ρόδινους συνδυασμούς χρώματος (εκτός από τον αναφερθέντα ρόδινο & πορτοκαλί) είναι το ρόδινος με πράσινο και το ρόδινο με μαύρο.

Ροζ και  Πράσινο  είναι ένας ενεργός, δονούμενος συνδυασμός χρώματος Feng Shui που φέρνει την ενέργεια της φωτιάς (ρόδινης) και του ξύλου (πράσινου), ενισχύοντας κατά συνέπεια τις κατευναστικές, δονήσεις αγάπης του ροζ.

Ροζ και μαύρο, ένας πολύ κομψός και όμορφος “αναδρομικός” συνδυασμός, φέρνει τις ενέργειες Feng Shui της φωτιάς (ρόδινης) και του νερού (μαύρου). Λόγω της φυσικής αυτής της σχέσης, η χρήση των χρωμάτων Feng Shui αυτού του συνδυασμού δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα ένταση στο δωμάτιο, επίσης ένας σταθερός διάλογος και μια λεπτή εξισορρόπηση.

Όταν υπερβάλουμε στη χρήση του σε ένα εσωτερικό περιβάλλον, το ροζ μπορεί να δημιουργήσει μια επίπλαστη επίδραση, και οι κάτοικοί του μπορεί να τείνουν σε έναν ψευδαισθητικό κόσμο. Ένας όμορφος τρόπος Feng Shui να παρουσιαστεί το ρόδινο χρώμα στο διάστημα, είτε προσωπικό ή την επιχείρησή κάποιου, είναι με ένα βάζο με κρυστάλους χαλαζία, δεδομένου ότι αυτά τα κρυσταλικά πετρώματα φέρνουν φέρνουν ισχυρές φυσικές και θεραπευτικές δονήσεις αγάπης.

Έντονο κίτρινο  Το κίτρινο χρώμα ξυπνά το δωμάτιο όπως ο ανατέλων ήλιος στον ουρανό. Το χρώμα Feng Shui του φωτός του ήλιου, χαρούμενο και κίτρινο πάντα φωτίζει και λαμπρύνει οποιοδήποτε χώρο, καθώς επίσης και δημιουργεί ένα αίσθημα άνεσης και υποδοχής. Από το σκούρο του ηλιοτρόπιου ως τους αχνούς τόνους είναι θαυμάσιες επιλογες. 
Το κίτρινο χρώμα είναι μια άριστη επιλογή Feng Shui για  δωμάτια παιδιών, καθώς επίσης και  για το καθιστικό.

Οποιοδήποτε θαμπό, σκοτεινό δωμάτιο με λίγο φως του ήλιου θα ωφεληθεί πολύ όπως και  ένα κίτρινο βασισμένο σε σχέδιο Feng Shui αντισταθμίζοντας την έλλειψη φυσικού φωτός και να απλωθή η ευγενική ζεστασιά του Feng Shui κίτρινου φέρνοντας την ενέργεια της φωτιάς με έναν ευγενικότερο τρόπο από το κόκκινο. Είναι το πιο γοητευτικό όλων των χρωμάτων, καθώς μπορεί να υπάρξει σε μεγάλες ποσότητες.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το κίτρινο χρώμα αυξάνει τον αυτοσεβασμό και ενισχύει την ευημερία. Το χρώμα αυτό περιορίζεται μόνο στις ανατολικες και νοτιοανατολικες περιοχές του χώρου.

ΓΗ – ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Ένα ισχυρό και αρμονικό γήινο στοιχείο Feng Shui στο σπίτι σας θα βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί σταθερότητα, τροφοδότηση και προστασία σε όλες τις σχέσεις σας.

– Η γη είναι στοιχείο Feng Shui των βορειοανατολικών και νοτιοδυτικών περιοχών

– Είναι επίσης το στοιχείο του κέντρου του σπιτιού σας. 

Τα γήινα χρώματα Shui Feng είναι: 

  • Ανοικτό κίτρινο 
  • Μπεζ

ΜΕΤΑΛΛΟ – ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το στοιχείο μετάλλων Shui Feng φέρνει τις ιδιότητες της οξύτητας, της ακρίβειας, της σαφήνειας και της αποδοτικότητας που με την ισορροπημένη παρουσία της θα σας βοηθήσει να ζήσετε με τη σαφήνεια και ανετότητα.

– Το μέταλλο είναι το στοιχείο Feng Shui των δυτικών και των βορειοδυτικών σημείων.

– Είναι επίσης καλό για να χρησιμοποιηθεί στη βόρεια περιοχή του σπιτιού ή του γραφείου σας. 

Τα χρώματα μετάλλου Shui Feng είναι: 

Γκρίζο: Στο Feng Shui, κάθε χρώμα φέρνει μια διαφορετική ποιότητα της ενέργειας. Η γνώση του συνδυασμού χρωμάτων feng shui θα σας δώσει τα ισχυρά εργαλεία shui feng για τη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος. Το γκρίζο χρώμα αντιμετωπίζεται συνήθως καθενός όπως τρυπώντας (θαμπός γκρίζος!) ή ως περίπλοκο, upscale χρώμα feng shui (ευγενής γκρίζος.) 

Το Feng Shui, γκρίζο χρώμα ανήκει στο στοιχείο του μετάλλου και χρησιμοποιείται καλύτερα στις δυτικές περιοχές (δημιουργικότητα και παιδιά), βορειοδυτικές (χρήσιμοι άνθρωποι και ευλογίες) ή βόρεια (σταδιοδρομία και πορεία στη ζωή)

Αποφύγετε μια ισχυρή γκρίζου χρώματος παρουσία στους τομείς Feng Shui της ανατολής και του νοτιοανατολικού σημείου του χώρου σας, δεδομένου ότι και οι δύο αυτές περιοχές έχουν το ξύλο ως κύριο στοιχείο Feng Shui, και το γκρίζο χρώμα, που είναι μέταλλο, καταστρέφει το ξύλο.

Το ζεστό, ασημένιο γκρίζο χρώμα μπορεί να φέρει μια όμορφη, σαφή και ενέργεια Feng Shuiστο καθιστικό, την κύρια είσοδο ή  το γραφείο του σπιτιού σας. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση του χρώματος αυτού σε μεγάλες επιφάνειες σε οποιεσδήποτε υπνοδομάτιο  – είτε δικού σας, των παιδιών σας, είτε των γονέων.

Γενικά, το γκρί είναι ένα χρώμα που χρησιμοποιείται καλύτερα ως χρώμα έμφασης στο Feng Shui, καθώς φέρνει μια έντονη, αιχμηρή ενέργεια που μπορεί να αναζωογονήσει και “να καθαρίσει” οποιοδήποτε δεδομένο  χώρο.

Η οξύτητα, η σαφήνεια, και η αντανακλαστικότητα είναι οι ενεργειακές ιδιότητες του μεταλλικού στοιχείου, το γκρίζο χρώμα εκφράζει πλήρως αυτές τις ιδιότητες.

Λευκό:Το χρώμα Feng Shui της αγνότητας και της αθωότητας, λευκό θεωρείται επίσης ένα από τα ανώτατα χρώματα στη γιόγκα. Το καθαρό άσπρο χρώμα μας συναρπάζει με την ενέργεια Feng Shui της αθωότητας και της ηρεμίας.

Το λευκό Feng Shui είναι το χρώμα που ανήκει στο στοιχείο του μετάλλου. Η ενέργειά του είναι τεράστια, σαφής, καθαρή και γεμάτι φρεσκάδα. Το λευκό είναι το χρώμα της αναγέννησης, καθώς επίσης και της σαφήνειας.

Άριστη επιλογή για τη χρήση Feng Shui οπουδήποτε μέσα  το σπίτι σας, ειδικά για να αντιπαραβάλουν τα φωτεινότερα χρώματα. Το άσπρο χρώμα συστήνεται ιδιαίτερα για τις περιοχές shui feng όπου το μέταλλο είναι το κυρίαρχο στοιχείο, όπως η δύση και τα βορειοδυτικά σημεία (σύμφωνα με  το Ba- Gua.)

Προσπαθήστε να περιορίσετε ένα ολόασπρο πλάνο στους τομείς Feng Shui της ανατολής και του νοτιοανατολικού σημείου, και περισσότερο ως έμφαση, παρά ένα κυρίαρχο χρώμα.

Έχοντας ένα φρέσκο, άσπρο χώρο – είτε ένα δωμάτιο βιβλιοθήκης  ή  το μπάνιο σας  – και να διαδώσει τις θεραπευτικές δονήσεις feng shui σε όλο το σπίτι σας.

Θα γεμίσει επίσης υποσυνείδητό σας με την Feng Shui  ενέργεια  και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων στο μέλλον.

 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ FENG SHUI

ΝΕΡΟ – ΕΥΚΟΛΙΑ, ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΙΑ

Ένα αρμονικό στοιχείο νερού Feng Shui θα φέρει την αναζωογονωτική ενέργεια της ηρεμίας. Της αγνότητας και της φρεσκάδας.

Το νερό είναι επίσης το αρχαίο σύμβολο για την αφθονία, κατά συνέπεια μια ισχυρή θεραπεία Feng Shui.

– Το νερό είναι το στοιχείο Feng Shui του Βορρά. 

– Είναι επίσης καλό όταν χρησιμοποιήται στον ανατολικό και νοτιοανατολικό τομέα του χώρου σας.

Τα υδάτινα χρώματα Feng Shui είναι:

Μπλε:  Το μπλε είναι ένα θαυμάσιο χρώμα Feng Shui.  Κυμαίνεται από το ευγενές μπλε aqua ως το γαλαζοπράσινο του ωκεανού και βαθύ μπλε λουλακιού.

Το μπλε ανήκει στο Feng Shui στοιχειο του νερού. Είναι καλή επιλογή χρήσης του  στους ανατολικούς (υγεία και οικογένεια) και νοτιοανατολικούς (πλούτος και αφθονία) τομείς του χώρου διότι, το νερό είναι τροφή για το ξύλο που είναι το στοιχείο των σημείων αυτών του χώρου.

Το χρησιμοποιούμε στους τοίχους, σε έργα τέχνης ή στοιχεία ντεκόρ. Είναι άριστη επιλογή Feng Shui για μελέτη. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα κάτω από την επίδραση του μπλέ.

Το ανοιχτό Feng Shui μπλε είναι επίσης το χρώμα της αρμονικής και ευγενούς ανάπτυξης, ενώ το σκουρότερο προσδίδει ηρεμία. Ανάλογα με τις προτεραιότητες Feng Shui σας, μπορείτε να βάλετε μερικά βαθιά μπλε στοιχεία στην κρεβατοκάμαρά σας για να βοηθήσει καλύτερα στον ύπνο, ή ένα ευγενές aqua στο καθιστικό αν η οικογένεια είναι πολυάσχολη.

Το βαθύ μπλε πρέπει να χρησιμοποιείται ελάχιστα στους νότιους, βορειδυτικούς και δυτικούς τομείς του χώρου σας, και ελεύθερα στο βόρειο, ανατολικό και το νοτιοανατολικό σημείο. 

Μαύρος:  Το μαύρο χρώμα είναι πλήρες της ενέργειας Feng Shui του μυστηρίου και της εκλέπτυνσης, κρατά την ενέργεια της δύναμης και της προστασίας. Το χρώμα της νύχτας, του μεγάλου θαλάσσιου βάθους και του καθολικού κενού, η χρήση του Feng Shui Μαύρου χρώματος προσθέτει το βάθος, τη δύναμη σε οποιοδήποτε χώρο..

Στο Feng Shui, το μαύρο που ανήκει  στο στοιχείο του νερού, της βόρειας κατεύθυνσης, και είναι το χρώμα  Yin, ή θηλυκή, παθητική ενέργεια σε συνδυασμό την- Yang.

Ενώ μπορεί να μεταβιβάσει ένα βαρύ συναίσθημα εάν χρησιμοποιείται σε μεγάλες αναλογίες, το μαύρο χρώμα είναι ένα απαραίτητο Feng Shui συνδετικό στοιχείο σε οποιοδήποτε ντεκόρ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί λιτά για να υπογραμμίσει άλλα χρώματα και να φέρει τη δύναμη με την παρουσία του σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Χρησημοποιήστε το ελεύθερα στις ακόλουθες περιοχές shui feng  το BA- Gua:

Ο Βόρεια (νερό), ανατολικά (ξύλο) και νοτιοανατολικά (ξύλο) σημεία.Αποφύγετε το Μαύρο στο νότιο (φωτία) τομέα του χώρου σας, και ελάχιστα στα  δωμάτια των παιδιών, καθώς επίσης και στην κύρια είσοδο, κουζίνα και να τραπεζαρία.

Επειδή το μαύρο Feng Shui ενυσχείει την σταθερότητα, η καλύτερη χρήση της στο εσωτερικό πρέπει να είναι όχι πολύ υψηλότερη από το επίπεδο ματιών (αυτό δεν ισχύει τους επαγγελματικούς χώρους.).

Όντας ένα χρώμα υδάτικου στοιχείου το μαύρο, αν χρησιμοποιηθεί στο βόρειο σημείο, του χώρου σας, θα προσελκύσει ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Μπορείτε να κρεμμάσετε στους τοίχους ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ή έναν καθρέπτη (επίσεις ενέργεια νερού) σε μαύρο πλαίσιο, ακόμα μπορεί να είναι και έπιπλα.

ΞΥΛΟ – ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πολύβλαστο και θεραπευτικό, το ξύλινο στοιχείο Feng Shui θα φέρει την ενέργεια της υγείας, της ζωτικότητας και ανάπτυξης. Είναι επίσης έκφραση της αφθονίας, κατά συνέπεια μια αρχαία θεραπεία Feng Shui για τον πλούτο και την ευημερία.

– Το ξύλο είναι το στοιχείο Feng Shui του ανατολικού και νοτιοανατολικού τομέα του χώρου σας. 

– Είναι επίσης καλό για να χρησιμοποιήτεα και νότια. 

Τα ξύλινα χρώματα Shui Feng είναι:

Καφέ: Στο Feng Shui, το καφετί χρώμα αντιπροσωπεύει το στοιχείο του ξύλου  και χρησιμοποιείται καλύτερα στις ακόλουθες περιοχές Ba- Gua Feng Shui:

Ανατολικό (υγεία & οικογένεια), νοτιοανατολικό (πλούτος & αφθονία),  και νότιο σημείο (φήμη & φήμη).

Είναι μια άριστη επιλογή χρώματος Feng Shui για την κύρια είσοδο, τη κουζίνα, ή ως διαχωριστικός τοίχος στο καθιστικό ή  την κρεβατοκάμαρα. Αποφύγετε ένα κυρίαρχο καφετί χρώμα στην  κρεβατοκάμαρα των παιδιών, καθώς επίσης και στον νοτιοδυτικό τομέα Feng Shui του χώρου σας.

Ένας χώρος που έχει πάρα πολύ καφετί χρώμα μπορεί να οδηγήσει στους κατοίκους του σε στέρηση φιλοδοξίας και ενεγητικότητας για ανάπτυξη κατά συνέπεια, το καφέ πρέπει να είναι ισορροπιμένο με άλλα χρώματα.

Το καφετί της σοκολάτας και το Robin Egg Blue  είναι ακόμα ένας από τους δημοφιλέστερους συνδυασμούς χρώματος Feng Shui που χρησιμοποιούνται ευρέως στο εσωτερικό ντεκόρ. Ο ενεργειακός λόγος πίσω από τη δημοτικότητά του είναι ένας άριστος συνδυασμός χρώματος Feng Shui με τα πέντε στοιχεία, το καφέ του ξύλου και το μπλε του νερού αλληλεπιδρούν αρμονικά.

Πράσινο:  Πράσινο είναι το χρώμα shui feng της ανανέωσης, της φρέσκιας ενέργειας και των νέων αρχών.  Στη θεωρία Feng Shui των πέντε στοιχείων, το πράσινο χρώμα προφανώς ανήκει στο ξύλινο στοιχείο.

Το πράσινο είναι πολύ καλή τροφή στην υγεία σας, ηρεμεί τα νεύρα και ισορροπεί ολόκληρο το σώμα σας με τις θεραπευτικές δονήσεις που φέρνει από τη φύση. Είναι καλό να υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές του προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το ενεργειακό αποτέλεσμά του. Ένας τρόπος να υπάρξει το πράσινο του Feng Shui είναι τα φυτά με το πλούσιο πράσινο φύλλωμα. Το πράσινο Feng Shui της ανάπτυξης και της θεραπείας, χρησιμοποιήται ελεύθερα στους νοτιοανατολικούς, ανατολικούς και νοτιοανατολικούς τομείς του χώρου.

Από την απόχρωση των φρέσκων φύλλων ως το βαθύ πράσινο ενός δρύινου δέντρου, υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες επιλογές.

Πηγή :

home-sweet-home.pblogs.gr