Κάνε το καθάρισμα του σπιτιού παιχνιδάκι με 8+1 έξυπνους τρόπους

Κάνε το καθάρισμα του σπιτιού παιχνιδάκι με 8+1 έξυπνους τρόπους

Όταν φτάνει η μέρα καθαριότητας του σπιτιού, προσπαθείς να βρεις χιλιάδες δικαιολογίες για να την αναβάλλεις, γιατί σου φαίνεται βουνό. Σκούπισμα, ξεσκόνισμα, καθάρισμα, σφουγγάρισμα, ντουλάπες, κουζίνα, μπάνιο και πάει λέγοντας. Άσε, που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις. Κι όμως, η αλήθεια είναι πως όλα είναι πολύ πιο απλά απ’ ότι τα έχεις στο μυαλό σου. Επιπλέον, όσο το αφήνεις για τις επόμενες μέρες, τόσες περισσότερες δουλειές μαζεύονται και στο τέλος, πρέπει να κάνεις γενική καθαριότητα για να τα βάλεις όλα σε τάξη. Φυσικά, υπόσχεσαι πως δεν θα αφήσεις να ξαναγίνει κάτι τέτοιο, αλλά πάντα επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία.

Ώρα όμως, να κάνεις μια νέα αρχή μιας και μπήκε καινούριος χρόνος και θα δεις πως από ‘δω και πέρα το καθάρισμα θα σου φαίνεται παιχνιδάκι. Αρκεί να ακολουθείς μερικά έξυπνα βήματα.

  1. Άδειαζε καθημερινά όλες τις επιφάνειες από περιφερειακά αντικείμενα.

Τοποθέτησε σε κάθε δωμάτιο ένα μεταλλικό καλάθι. Ο πιο εύκολος τρόπος για να αδειάσεις κάθε επιφάνεια του σπιτιού είναι να βάλεις όλα τα περιφερειακά αντικείμενα -όσα δηλαδή αφήνεις αριστερά και δεξιά όλη μέρα- μέσα στο καλάθι κάθε δωματίου. Μέσα σε 5 λεπτά θα έχεις τελειώσει και μπορείς στο τέλος της μέρας ή όταν έχεις λίγο χρόνο να βάλεις τα αντικείμενα του καλαθιού στη θέση τους. Καλό θα είναι να αδειάζεις τα καλάθια την ίδια μέρα.

  1. Καθάρισε όλες τις επιφάνειες.

Αφού λοιπόν, έχεις αδειάσει τις επιφάνειες είναι ώρα να τις καθαρίσεις. Χρησιμοποίησε ένα βρεγμένο πανί με λίγο καθαριστικό ή απολυμαντικό. Θα σου πάρει μόνο λίγα λεπτά για να κάνεις τα πάντα ν΄αστράφτουν.

  1. Σκούπισε με την ηλεκτρική σκούπα.

Προτίμησε μία ηλεκτρική σκούπα μιας και είναι πολύ πιο γρήγορη από μία κανονική σκούπα. Επιπλέον, δεν θα μείνει το παραμικρό πάνω σε χαλιά και μοκέτες. Προσπάθησε να σκουπίσεις μετά το καθάρισμα των επιφανειών, για να μαζέψεις και όσα μπορεί να πέσουν στο πάτωμα.

  1. Άδειασε όλους τους κάδους απορριμμάτων.

Μία δουλειά που κάνεις εύκολα και γρήγορα. Χώρισε τα σκουπίδια σε δύο σακούλες, ώστε η μία να είναι μόνο για ανακύκλωση.

  1. Τίναξε τα μαξιλάρια.

Κάθε τόσο μία ανανέωση στα μαξιλάρια του σαλονιού και της κρεβατοκάμαρας χρειάζεται. Αμέσως ο καναπές και το κρεβάτι σου θα αποκτήσουν νέα όψη.

  1. Στρώσε το κρεβάτι σου.

Προσπάθησε να στρώνεις το κρεβάτι σου κάθε μέρα και να αερίζεις λίγη ώρα το δωμάτιο.

  1. Βάλε τα άπλυτα ρούχα σε σακούλες.

Ή αν έχεις κάδους για τα άπλυτα, ακόμη καλύτερα. Χώρισε τα σε λευκά, σκούρα και χρωματιστά και κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη. Καλό θα είναι οι κάδοι να είναι στην αποθήκη ή στο μπάνιο.

  1. Άδειασε το ψυγείο από τα μισοτελειωμένα προϊόντα και όσα έχουν λήξει.

Καμιά φορά φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα δεν καταναλώνονται μέχρι την ημερομηνία λήξης τους και μετά συνεχίζουν να καταλαμβάνουν μία θέση στο ψυγείο σου. Μία φορά την εβδομάδα φροντίζε να πετάς όσα δεν χρειάζεσαι και να τακτοποιείς τα ράφια του.

Plus one: Γέμισε τα βάζα με λουλούδια.

Μία τελευταία πινελιά που ανανεώνει σίγουρα τον χώρο. Δεν είναι μία συμβουλή για καθάρισμα, αλλά βοηθάει πολύ στην όψη του κάθε δωματίου.

Πηγή :

www.joytv.gr