Μικρό σπίτι; Μεγάλες λύσεις για να κερδίσεις χώρο

 

Μικρό σπίτι; Μεγάλες λύσεις για να κερδίσεις χώρο

 

 

Όταν πρέπει να “βολέψεις” όλα τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σου μέσα σε ένα μικρό διαμέρισμα,μάλλον πρέπει να κάνεις υπερπροσπάθεια για να πετύχεις ένα περιποιημένο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Αν θέλεις όμως να κάνεις τις σωστές κινήσεις σε λίγα μόνο τετραγωνικά, μάλλον θα πρέπει να σημειώσεις τις συβουλές που ακολουθούν.

Φωτισμός

Σε ένα μικρό διαμέρισμα πρέπει να κερδίσεις τετραγωνικά με τον σωστό φωτισμό. Φρόντισε ώστε όλοι οι χώροι να είναι φωτεινοί, τοποθετώντας σποτάκια σε διάφορα σημεία και λευκά φωτιστικά από το ταβάνι. Επιπλέον, μη χρησιμοποιήσεις σκουρόχρωμες κουρτίνες, αλλά λευκές ή διαφανείς. Μιας και δεν υπάρχει αρκετός χώρος για φωτιστικά δαπέδου, προτίμησε επιτραπέζια που θα τοποθετήσεις πάνω σε κομοδίνα ή τραπεζάκια ή απλίκες για τους τοίχους.

Χώρος φαγητού

Αν το σπίτι σου είναι τόσο μικρό που δεν χωράει ούτε τραπεζαρία, μπορείς να αξιοποιήσεις μερικά τετραγωνικά στην κουζίνα ή στο σαλόνι με ένα τραπέζι που διπλώνει ή με ένα πάσο που θα χρησιμοποιείται και σαν επιφάνεια προετοιμασίας του φαγητού, όταν μαγειρεύεις.

Χώρος εργασίας

Πολλές φορές μεταφέρουμε τη δουλειά στο σπίτι κι έτσι συνήθως χρειάζομαστε ένα γραφείο με υπολογιστή, εκτυπωτή και άλλα μηχανήματα. Αν έχεις λάπτοπ και όχι σταθερό υπολογιστή είσαι πιο τυχερή γιατί μπορείς να δουλέψεις σε κάθε σημείο του σπιτιού. Διαφορετικά, εκμεταλλεύσου κάποιον τοίχο για να τοποθετήσεις ένα στενό γραφείο ή δημιούργησε ένα σεκρετέρ που θα διπλώνει όταν δεν δουλεύεις στον υπολογιστή.

Αποθηκευτικοί χώροι στην είσοδο

Τα περισσότερα σπίτια έχουν έναν μικρό προθάλαμο υποδοχής ή ένα χολ που μπορεί να αξιοποιηθεί με αποθηκευτικούς χώρους για τα παπούτσια που φοράς καθημερινά, τις τσάντες και τα αξεσουάρ σου. Τοποθέτησε μία κρεμάστρα στον τοίχο ή έναν καλόγερο και προσπάθησε να τα έχεις όλα σε τάξη. Ό,τι κρεμάς στους τοίχους, σου εξοικονομεί χώρο από το πάτωμα.

Ιδιωτικότητα

Ζεις σε μία γκαρσονιέρα ή ένα διαμέρισμα με ενιαίους χώρους. Τι γίνεται στην περίπτωση που θέλεις να απομονωθείς για να διαβάσεις ή να χαλαρώσεις; Μία καλή ιδέα είναι να τοποθετήσεις κουρτίνες ή παραβάν, ώστε να έχεις την ώρα που χρειάζεσαι μέσα στη μέρα.

Πηγή :

www.joytv.gr