Πως να ανανεώσετε την τραπεζαρία σας

Πως να ανανεώσετε την τραπεζαρία σας

 

Η τραπεζαρία αποτελεί έναν ξεχωριστό μέρος του σπιτιού με πολλές χρήσεις. Εκεί μπορεί να υποδέχεστε φίλους, να παίζετε επιτραπέζια, να τρώτε με την οικογένεια σας. Για να είναι ακόμα πιο ευχάριστες οι στιγμές σας σε αυτό το χώρο, δημιουργήστε το ιδανικό δωμάτιο με τις δικές μας συμβουλές αλλά και το δικό σας γούστο.

 

Δάπεδο

Ξεκινήστε από την αλλαγή του δαπέδου. Αντικαταστήστε το παλιό σας, φθαρμένο χαλί με σκληρό πάτωμα ξύλου ή πλακάκια. Αν θέλετε, τους κρύους μήνες του χειμώνα μπορείτε να βάλετε 2 κομμάτια μικρά χαλιού σε φυσικές αποχρώσεις.

Ατμόσφαιρα

Δώστε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο της τραπεζαρίας σας. Για να το επιτύχετε αυτό, επιλέξτε ένα χαρούμενο πλην ζεστό χρώμα για να βάψετε τον έναν από τους τέσσερις τοίχους του δωματίου. Στη συνέχεια προσθέστε στους τοίχους μοντέρνους πίνακες ζωγραφικής και κάποιον καθρέφτη. Επιπλέον μπορείτε να πάρετε και να τοποθετήσετε ταπετσαρίες τοίχου, με διάφορα σχέδια.

Έπιπλα

Αλλάξτε τα έπιπλα σας. Προτιμήστε καρέκλες σε ίσια γραμμή, χωρίς πολλές λεπτομέρειες επάνω. Στο ίδιο μοτίβο να είναι και το τραπέζι. Αποφύγετε γενικά τα «βαριά» έπιπλα. Κινηθείτε σε μοντέρνο και σύγχρονο στύλ. Επιλέξτε αντικείμενα που θα διακοσμούν την τραπεζαρία σας από ξύλο ή από γυαλί. Αν υπάρχει χώρος για ντουλάπι, ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σε όχι ιδιαίτερα μεγάλο μέγεθος και να βάλετε τα άμεσα χρήσης αντικείμενα. Τέλος, ένα βάζο με λουλούδια ή ένα μπολ με φρούτα θα δώσει ακόμα πιο κομψό αποτέλεσμα.
Φωτισμός

Ο φωτισμός είναι σημαντικός σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Πόσο μάλλον στην τραπεζαρία. Αλλάξτε το παλιό σας φωτιστικό κι αντικαταστήστε το με κάποιο πολύφωτο. Το πολύφωτο από μόνο του είναι ένα αντικείμενο κάπως ιδιαίτερο. Γι αυτό φροντίστε να πάρετε το πιο απλό που βρείτε. Στη συνέχεια αγοράστε μικρά σποτάκια τα οποία θα τοποθετούνται στο ταβάνι. Τα σποτάκια θα τα ανάβετε χωρίς το πολύφωτο και θα δημιουργείτε μια ρομαντική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια και ενός επιδαπέδιου φωτιστικού.
Χρώμα

Η τελευταία αλλαγή αφορά το τραπεζομάντιλο. Το χρώμα του τραπεζομάντιλου θα πρέπει να είναι ίδιο χρώμα με το χρώμα του ενός τοίχου. Ή έστω κάποια κοντινή απόχρωση. Σε περίπτωση που δεν έχετε βάψει τον τοίχο σας αλλά προτιμήσατε ταπετσαρία, επιλέξτε τραπεζομάντιλο σε χρωματισμούς της ταπετσαρίας. Αν οι χρωματισμοί του τοίχου είναι κάπως σκοτεινοί, τότε επιλέξτε έντονο χρώμα στο τραπεζομάντιλο σας, όπως είναι το κόκκινο.

Πηγή :

Ράνια Σιόρεντα

www.flowmagazine.gr