Full Width Blog

Το να έχεις ένα σπίτι που να συμβαδίζει πάντα με τις τάσεις διακόσμησης μπορεί να αποδειχτεί πραγματική πρόκληση. Φέτος, λοιπόν, αντί να επιλέξεις trends που «ξεθωριάζουν» γρήγορα, προτίμησε τα παρακάτω ιδανικά και διαχρονικά στυλ για το ντεκόρ του σπιτιού. Δες 11 χρήσιμες ιδέες που θα διατηρήσουν τον χώρο σου ανανεωμένο για …πολλά πολλά χρόνια.
Περισσότερα


Πώς να κάνετε ένα δωμάτιο φωτεινότερο

Τα φωτεινά δωμάτια δεν δημιουργούν μόνο μια θετική αύρα αλλά φαίνονται ακόμα μεγαλύτερα στο εσωτερικό τους από ότι είναι στην πραγματικότητα. Η λάμψη και η φωτεινότητα σε ένα χώρο στηρίζονται πάνω σε συγκεκριμένα βήματα, τα οποία είναι ικανά να μετατρέψουν ένα σκοτεινό και χωρίς έμπνευση χώρο, σε δημιουργικό και ατμοσφαιρικό.

Τοποθέτηση αρκετών φωτιστικών 
Περισσότερα

Πως να ανανεώσετε την τραπεζαρία σας

 

Η τραπεζαρία αποτελεί έναν ξεχωριστό μέρος του σπιτιού με πολλές χρήσεις. Εκεί μπορεί να υποδέχεστε φίλους, να παίζετε επιτραπέζια, να τρώτε με την οικογένεια σας. Για να είναι ακόμα πιο ευχάριστες οι στιγμές σας σε αυτό το χώρο, δημιουργήστε το ιδανικό δωμάτιο με τις δικές μας συμβουλές αλλά και το δικό σας γούστο.
Περισσότερα

«Τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, αφού μπορούν, όχι μόνο να διεγείρουν τις αισθήσεις, αλλά και να μας ξυπνήσουν συγκινήσεις και συναισθήματα» Γκαίτε

Χρωματοθεραπεία - Η παλέτα της ψυχής

Όλοι μας έχουμε ένα αγαπημένο χρώμα που πιστεύουμε πως μας εκφράζει. Ένα χρώμα που θα προτιμήσουμε με την πρώτη ευκαιρία για τον προσωπικό μας χώρο, για το ντύσιμό μας, ακόμα και για καθημερινές μας ανάγκες, όπως το φαγητό! Λίγοι, όμως, αντιλαμβανόμαστε την επίδραση που ασκεί αυτό το χρώμα στον οργανισμό μας και στην ψυχική μας ηρεμία. Η χρωματοθεραπεία, λοιπόν, έρχεται να μας γνωρίσει τον κόσμο των θεραπευτικών δυνάμεων των χρωμάτων μέσα από μια φιλοσοφία που φιλοδοξεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της χημικής φαρμακευτικής αγωγής.
Περισσότερα

 

Τα χρώματα και η σημασία τους στο χώρο

Τα χρώματα δίνουν ζωντάνια στη ζωή μας. Σίγουρα την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα! Κρύβουν μέσα τους έναν ταξιδευτικό κόσμο. Η επιλογή τους μπορεί να προδώσει στοιχεία του χαρακτήρα μας και της ψυχολογικής διάθεσης μας. Ας δούμε ποια χρώματα υποδηλώνουν κάτι και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε πιο ταιριαστά στους χώρους που ζούμε.

Λευκό
Το λευκό είναι χρώμα τουφωτός. Συμβολίζει τηναγνότητα  κι όσοι επιλέγουμε το λευκό χαρακτηριζόμαστε από αθωότητα, ειλικρίνεια. Η επιλογή μάλιστα  του συγκεκριμένου χρώματος θα ήταν πολύ εύστοχη για το μπάνιο μας.

Μαύρο
Το μαύρο είναι ένα χρώμα που όπως και να το κάνεις εμπνέει σεβασμό, κομψότητακαι σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μυστήριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μυστηρίου είναι οι «meninblack».  Ακόμα όμως το έχουμε συνδυάσει με το πένθος και το θάνατο, την κατάθλιψη, τη μοναχικότητα, την εσωστρέφια.

 

Κόκκινο
Το κόκκινο χρώμα όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε είναι το χρώμα του έρωτα. Διαλέγουμε λοιπόν το κόκκινο και εκφράζουμε το πάθος, την σεξουαλικότητα μας.
Πέρα απ’ αυτά το κόκκινο εκδηλώνει κι άλλα στοιχεία της προσωπικότητάς μας, όπως η επιθετικότητα, ο δυναμισμός, η φιλοδοξία. Αποφεύγουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε χώρους που έχουμε επιλέξει ως χώρους μελέτης.

Κίτρινο
Είναι το χρώμα του ήλιου, εκφράζει ζωή. Προτιμώντας λοιπόν αυτό το χρώμα δείχνουμε ότι από μέσα μας πηγάζει ζωντάνια, είμαστε ευτυχείς. Απ’ την άλλη  πάλι είναι και το χρώμα της κόντρας και του μίσους.

Πράσινο

Το πράσινο έχει συνδυαστεί με τη φύση και την αρμονία. Οι λάτρεις του πράσινου χρώματος είναι ειρηνικοί, αγαπούν την άνεση, τη θαλπωρή και την ισορροπία. Το πράσινο ρίχνει τους τόνους, μας χαλαρώνει. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε χώρους μελέτης στο σπίτι.

Μπλε
Το μπλε είναι το σύμβολο της ειρήνης, της ηρεμίας. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το μπλε ως χρώμα τους, χαρακτηρίζονται από ψυχραιμία, ονειροπόληση, οργάνωση, και ειλικρίνεια. Οι απαλοί τόνοι του έχουν συνδυαστεί με την καθαριότητα και την υγεία, ενώ τα σκούρα μπλε συμβολίζουν τη δύναμη και τη σοβαρότητα.

Καφέ
Το καφέ εκφράζει ισορροπία, σταθερότητα. Στην περίπτωση που το επιλέξουμε θα δώσουμε μια ισορροπία στα πράγματα, είτε αυτά αφορούν την προσωπικότητά μας, είτε τη ζωή γενικότερα. Ακόμα προσδίδει ζεστασιά και φιλικότητα.

Μωβ

Το μωβ, είναι ένα χρώμα που σπάνια το βλέπουμε σε κατοικίες. Στην περίπτωση όμως  που τολμήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε, το αποτέλεσμα είναι ευρηματικό. Προσδίδει μεγαλοπρέπεια και ακόμα αναπτύσσει την έμπνευση. Συνεπώς το χρησιμοποιούμε σε στούντιο ζωγραφικής, στο γραφείο, στο υπνοδωμάτιό.

Ροζ

Το ροζ είναι ένα χρώμα, το οποίο έχει ταυτιστεί με το κλασικό κοριτσίστικο δωμάτιο. Αυτό όμως που επίσης  χαρακτηρίζει είναι η υγιεινή κι ηκαθαριότητα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το μπάνιο μας…

Πορτοκαλί
Επιλέγοντας το πορτοκαλί χαρακτηριζόμαστε από την επιθυμία για άνεση,κοινωνικότητα, δυναμισμό και ανεξαρτησία. Είναι το ιδανικότερο χρώμα για τραπεζαρίες, αφού λειτουργεί θετικά για την όρεξη και βοηθάει στην πέψη. Λέγεται μάλιστα πως ενισχύει τη δημιουργικότητα.

Γκρι
Το γκρι είναι ένα χρώμα ενδιάμεσο του άσπρου- μαύρου κι όσοι το επιλέξουμε χαρακτηριζόμαστε από διακριτικότητα.

Μέσα από την επιλογή χρωμάτων καθένας εκφράζει χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του. Σημαντικότερο όλων είναι η αλήθεια της έκφρασης και όχι απαραίτητα ο κατάλληλος συνδυασμός τους.

Πηγή :

www.flowmagazine.gr

 

Πινελιές ζωντάνιας στο σπίτι μας

Το σπίτι μας είναι ο καθρέφτης του εαυτού μας, της προσωπικότητας μας! Είναι το καταφύγιο από όπου ξεκινάμε και τελειώνουμε την μέρα μας. Τι πιο όμορφο λοιπόν από το να ζούμε σε ένα περιβάλλον που έχει τη δική μας πινελιά! Όρεξη, φαντασία, δημιουργικότητα και καθόλου κόστος είναι οι σύμμαχοί μας σε αυτό!

Παίξε με το φως! Τοποθέτησε στο πίσω μέρος του κρεβατιού μια σειρά από φωτάκια ή κρεμάστε τα από το κουρτινόξυλο σε μια γωνία του σπιτιού. Βγάλτε το καπέλο από το επιτραπέζιο φωτιστικό και δέστε γύρω από τη βάση του ξερά κλαδιά σε διάφορα ύψη. Μετατρέψτε την θήκη δαπέδου για cdσε φωτιστικό δαπέδου, τοποθετώντας στην κορυφή της ένα ντουί με λάμπα και καπέλο ή τυλίγοντάς την με φωτάκια.

Πείτε «καλημέρα» και καληνύχτα» στον εαυτό σας ζωγραφίζοντάς το στις μαξιλαροθήκες σας με χρώματα για ύφασμα!

Κρεμάστε στις κουρτίνες διάφορες καρφίτσες με ότι σχέδιο θέλετε!

Κρεμάστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες με ξύλινα μανταλάκια σε σχοινί κατά μήκος του τοίχου.

Κάντε τα μαξιλάρια (αυτά που καθόμαστε) του παλιού σας καναπέ πουφ τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο και τυλίγοντάς τα με όμορφο ύφασμα.

Βάλτε νερό σε ένα βάζο και βουτήξτε μέσα ένα γκοφρέ χαρτί με το αγαπημένο σας χρώμα για λίγα λεπτά. Αμέσως το νερό θα αλλάξει απόχρωση και θα γίνει ένα τέλειο διακοσμητικό!

Κόψτε φέτες από πορτοκάλι και λεμόνι και αφήστε τες λίγες ώρες στον ήλιο να ξεραθούν. Περάστε τες σε χρωματιστές κορδέλες με κενό ανάμεσα στην κάθε φέτα. Φτιάξτε αρκετές τέτοιες σειρές και κρεμάστε τες σε μια εσωτερική πόρτα. Θα έχετε μια μυρωδάτη κουρτίνα!

Φτιάξτε πουγκιά από τούλι, μαζέψτε βοτσαλάκια και βάλτε τα μέσα. Δέστε τα με κορδέλες και κρεμάστε τα στον καθρέφτη του μπάνιου σας. Η αίσθηση του καλοκαιριού δεν θα φύγει ποτέ!

Αν έχετε παζλ πολλών κομματιών που δεν φτιάξατε ποτέ, κάντε το τώρα! Φτιάξτε το στο τραπεζάκι του σαλονιού σας και άφησέ το εκεί. Τοποθετήστε ένα τζάμι από πάνω για να μην καταστραφεί και αμέσως το τραπεζάκι θα αλλάξει όψη!

Τα παλιά σας τζιν κάντε τα χαλάκι! Κόψτε τα σε κομμάτια, αν θέλετε ξέφτιστέ τα και ενώστε τα σε ορθογώνιο σχήμα με χοντρά κλωστή.

Ντύστε το τοίχο σας με ύφασμα! Τοποθετήστε ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα πίσω από το κρεβάτι, κρεμασμένο από το ταβάνι και κάντε το προσκεφάλι σας πιο «ζεστό»! Αυτό γίνεται και με ένα σεντόνι γεμάτο σχέδια.

Κάντε τα παλιά σας σουβέρ μοδάτα! Κόψτε φωτογραφίες από περιοδικά και κολλήστέ τες επάνω. Τυλίξτε τα με διάφανο αυτοκόλλητο για να γίνουν αδιάβροχα και στολίστε το τραπέζι σας.

Φτιάξτε μικρά σκαμπό από μεγάλα κούτσουρα που έχετε για το τζάκι! Διαλέξτε εκείνα που έχουν ευθείες επιφάνειες, περάστέ τα με λούστρο και δέστε γύρω τους χρωματιστές κορδέλες!

Κάντε τις αγαπημένες σας κούπες γλαστράκια για τα μυρωδικά στον πάγκο της κουζίνας ή θήκες για τα πινέλα του μακιγιάζ!

Λύσεις εύκολες και ανέξοδες για κάθε σπίτι αρκεί να επιστρατεύσουμε το δημιουργικό μας πνεύμα και την αγάπη μας για το χώρο μέσα στον οποίο ζούμε!

Πηγή :

Σταυρούλα Τσιάνου

www.flowmagazine.gr

Αν επιθυμείτε να προσφέρετε κάτι ξεχωριστό στον σύντροφό σας για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μία κάρτα με το προσωπικό σας γούστο και να εκφράσετε γραπτώς τα συναισθήματα σας. Δείτε τώρα μερικές ιδέες με φαντασία και έμπνευση.

Ένας απλός φάκελος μπορεί να μετατραπεί σε ερωτικό γράμμα. Κόψτε μικρές καρδιές από χαρτόνι και κολλήστε τες σε έναν οικολογικό φάκελο

Αν το αγόρι σας αγαπά τα μυστήρια, τότε σε ένα λευκό χαρτόνι γράψτε το μυστικό σημείωμά σας με ένα διάφανο κραγιόν και αφήστε τον να το ανακαλύψει με ένα πινέλο και κόκκινη νερομπογιά.

Δημιουργήστε χειροποίητες κάρτες για του Αγίου Βαλεντίνου 3

Μία τράπουλα μπορεί να αποτελέσει 52 ερωτικά λόγια που θα θέλατε να του πείτε.

 

Δημιουργήστε χειροποίητες κάρτες για του Αγίου Βαλεντίνου 4

Ένα κουτί μπορεί να χωρέσει πολλή αγάπη. Προμηθευτείτε με πολύχρωμα χαρτόνια και κόψτε καρδιές σε διαφορετικά μεγέθη, γράφοντας ερωτικά ραβασάκια. Έπειτα γεμίστε με αυτές το χάρτινο κουτί και κλείστε το καλά.

Δημιουργήστε χειροποίητες κάρτες για του Αγίου Βαλεντίνου 5

Δύο κουμπάκια και μαρκαδόροι είναι τα απαραίτητα αντικείμενα για να φτιάξετε αυτή τη χαριτωμένη κάρτα.

Δημιουργήστε χειροποίητες κάρτες για του Αγίου Βαλεντίνου 6

Προμηθευτείτε με δαντέλες ζαχαροπλαστικής και κόψτε τες σε σχήμα καρδιάς. έπειτα τρυπήστε τις δύο άκρες με διακορευτή και περάστε μία κορδέλα της αρεσκείας σας.

Σε μία στρόγγυλη κόλλα από λεπτό χαρτί, ζωγραφίστε ένα μοτίβο και έπειτα με ένα ξύλινο μικρό μανταλάκι ενώστε το σε δύο ίσα τμήματα. Κολλήστε το πάνω σε ένα λευκό ή κόκκινο χαρτόνι και διακοσμήστε το με χάρτινες καρδιές.

Δημιουργήστε χειροποίητες κάρτες για του Αγίου Βαλεντίνου 8

Κόψτε 4 μικρά χαρτόνια σε διαφορετικές αποχρώσεις σε ορθογώνια παραλληλόγραμμα και τσακίστε τα στη μέση ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο. Σε ένα χαρτόνι κολλήστε το τετράγωνο που έχει σχηματιστεί έχοντας αριστερά την τσάκιση. Τρυπήστε το ελεύθερο κομμάτι σε σχήμα καρδιάς και περάστε μάλλινες κλωστές. Γράψτε στο εσωτερικό τους 4 διαφορετικά σημειώματα.

Πηγή :

www.jenny.gr